Coney Logo

Business Analytics voor Data Driven Ondernemers

Veel ondernemers hebben behoefte aan inzicht in prestaties en ontwikkelingen.
Business Analytics oplossingen van Coney zijn ontwikkeld om data driven ondernemers snel inzicht te geven en betere beslissingen te nemen. Geen generieke dashboards, maar  oplossingen op maat. Oplossingen die lokaal draaien of in onze Tableau omgeving worden ‘gedraaid’ met secured inlog voor onze klanten. Met behulp van visualisatie tools kunnen uitkomsten altijd en overal bekeken worden. Dit kan via computer, tablet en/of telefoon.

Er wordt veel gezegd en geschreven over de toepassingen van Machine Learning en AI. Bij Coney Business Analytics geloven we in een goede basis.

We beginnen bij onze projecten met beschrijvende analyses. Een dashboard met relevante meters welke terugkijken over een bepaalde periode en laten zien wat er gebeurd is. Op basis van gevalideerde bron-data, krijg je hiermee inzicht in die KPI’s die voor jou van belang zijn. Als dit fundament staat, dan bouwen we samen verder aan de diagnostische analyses. Hiermee kunnen we duiden waarom bepaalde trends ontstaan, waarom bepaalde marges lager zijn, of waarom de gemiddelde order waarde daalt, hiervoor gebruiken we statistiek en machine learning.

Met de kennis van de beschrijvende en diagnostische analyses kunnen we vooruit gaan kijken, wat gaat er gebeuren. Op basis van machine learning modellen kijken we naar trends en patronen in de data en voorspellen 3 tot 6 maanden vooruit.
Als laatste ultieme stap komen we bij de voorschrijvende analyses, welke acties moet ik vandaag nemen om mijn doelen van morgen te halen?

MANAGEMENT REPORTING DASHBOARD

Binnen iedere MKB onderneming is enige vorm van management informatie beschikbaar. Vaak een verzameling van Excel-documenten die historisch is ontstaan. Een overvloed aan data, maar niet per se een overvloed aan informatie.

Wij geloven dat je jouw onderneming beter kunt sturen op 5 goed uitgedachte slimme meters, dan op 35 excel sheets vol met informatie en kpi’s zonder meerwaarde. Uiteraard worden de slimme meters gebouwd op basis van de werkelijke data van je onderneming en garanderen wij betrouwbare meters.

Doordat onze management dashboard zijn gebouwd op basis van de werkelijke data van de onderliggende processen en we focus aanbrengen door de hoeveelheid informatie te beperken, kan je sneller fact-based beslissingen nemen. Toch kan je vanaf iedere meter/ visual terug naar de onderliggende brondata.

Coney helpt jou als ondernemer door het gewenste inzicht te bieden op computer, tablet en telefoon. Wij doen dit dagelijks, wekelijks, of maandelijks. Precies wat past bij jouw wensen.

OMZET & MARGE ANALYSE

Veel ondernemers hebben moeite om snel inzicht te krijgen in de omzet en marge van hun bedrijf. De data is er vaak, maar deze data analyseren en onderzoeken is ingewikkeld en tijdrovend.
Coney helpt deze ondernemers door het gewenste inzicht te bieden op computer, tablet en telefoon. Wij doen dit dagelijks, wekelijks, of maandelijks. Precies wat past bij jouw wensen.

OMZETLEKKEN

Veel ondernemingen hebben te maken met het onopgemerkt ‘weglekken’ van omzet, ondanks het gebruik van geavanceerde ERP-systemen. Omzet die ten onrechte niet wordt gerealiseerd en de bottom line raakt van de cashflow.

Coney helpt ondernemers met het opsporen, herstellen en voorkomen van omzetverlies door het gewenste inzicht te bieden op computer, tablet en telefoon.

CASHFLOW

Cash is de smeerolie voor ondernemingen, toch hebben niet alle ondernemers inzicht in de cashflow. Investeringen zijn noodzakelijk voor groei, maar zonder inzicht in feitelijke omzetstromen, grote uitgaven en lopende verplichtingen kan elke investering risicovol zijn.

Coney helpt ondernemers door het gewenste inzicht in hun cashflow te bieden op computer, tablet en telefoon. Wij doen dit dagelijks, wekelijks, of maandelijks. Precies wat past bij jouw wensen.

SECTOR SPECIFIEKE ANALYSES (API DRIVEN)

Steeds meer software tools werken met zogenaamde API’s (application programming interface). Wij vinden dat ondernemers altijd over de eigen data moeten kunnen beschikken en data moeten kunnen omzetten in ‘inzichten’.

De komst van de “Software as a Service” zorgen er voor dat je de data niet meer zelf beheert. Hoewel SaaS veel voordelen biedt, vinden wij geen toegang tot je data een belangrijk nadeel. Als Coney ontwikkelen wij API’s adapters, zodat je weer bij je eigen data kan! De EasyFlex Adapter is hier een voorbeeld van. Wij bouwen ook graag jouw API oplossing.

YOUR SOLUTION

De Business Analytics oplossingen die op onze website vermeld staan zijn slechts voorbeelden van analyses die wij kunnen draaien.

Ben jij op zoek naar een analyse die er niet tussenstaat? Dan gaan wij graag met jou in gesprek om de mogelijkheden te bespreken!

NEEM CONTACT OP


\ \