Coney Logo

Yonas Khanna wint derde prijs Econometric Forecast Challenge

Maandag won Yonas Khanna de derde prijs bij de Econometric Forecast Challenge op de VU.

De Econometric Forecast Challenge is een jaarlijkse nationale wedstrijd voor studenten met een wiskundige achtergrond.  De Challenge wordt georganiseerd door de Vrije Universiteit Amsterdam en nodigt alle studenten met een technische achtergrond uit om mee te doen. Bachelor en Master studenten Econometrie, Wiskunde, Statistiek en Business Analytics van meerdere universiteiten hebben dit jaar er aan meegedaan. Voor de wedstrijd moeten de studenten gesimuleerde en werkelijke tijdreeksen modelleren en voorspellen. Op basis van de voorspelling van de kandidaten wordt gekeken wie er het dichtst in de buurt komt van de werkelijke tijdreeks waarden. Onze data-analist Yonas Khanna werd derde onder de bachelor editie. 

 

 

DIT ARTIKEL DELEN:

Laat een reactie achter

*

\ \
Send this to a friend