default logo

Purchase2Pay Process Mining Dashboard

Process Mining (PM) maakt het mogelijk om bedrijfsprocessen te vinden (Process Discovery) en auditen (Process Conformance). PM maakt het ook mogelijk om op basis van historische data het gevonden procesmodel te verrijken met de performance van het model (Process Enhancement). Een compleet plaatje van het model! Zo’n compleet plaatje resulteert tot heel veel inzicht in het huidige proces. PM genereerd veel resultaten die gebruikt kunnen procesverbeteringen. Daarom is het belangrijk om de resulaten goed bij te houden. Het bijhouden van PM resultaten doen we natuurlijk op een leuke en interactieve manier, namelijk met een Process Mining Dashboard! 

Nieuwschierig hoe zo’n dashboard er uit kan zien? Hieronder, een voorbeeld PM Dashboard van een Purchase 2 Pay (P2P) bedrijfsproces. Het dashboard bestaat uit de volgende 5 pagina’s en m.b.v. het dashboard kunnen minimaal de volgende vragen beantwoordt worden:

  • Case Overview: Hoeveel klanten stromen er binnen het P2P process, en waar eindigen deze klanten in het process?
  • Case Lead Time Analysis: Hoeveel activiteiten (events) zijn er uitgevoerd voor de klanten en wat zijn de doorlooptijden van deklanten?
  • Activity Throughput Time Analysis: Wat zijn de gemiddelde doorlooptijden van de bedrijfsactiviteiten?
  • Resource Analysis: Wie heeft wat uitgevoerd en wanneer, maar ook voor wie?
  • Financial Analysis: Hoeveel klanten hebben er uiteindelijk betaald en hoe verschilt dit aantal per product/leverancier groep? Wat is het invloed van prijskortingen en wat is de omzet?

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JOU:

Yonas Khanna

Junior Data Analist
+31 (0)6 36 15 66 21
Stuur e-mail

DEZE BLOGPOST DELEN:

Laat een reactie achter

*

Send this to a friend