Coney Logo

AUDIT ANALYTICS SUPPORT

De assurance sector maakt de laatste jaren bijzondere ontwikkelingen door. Ondernemingen en haar stakeholders zijn niet alleen op zoek naar robuuste ‘asssurance’, maar verwachten ook nieuwe inzichten, een frisse blik en continue kennisdeling.

Internal auditteams ondersteunen wij met data-analyse en process mining rondom bijvoorbeeld internal control testing (e.g. SOX), fraude-onderzoeken en audits van key processen als Order-to-Cash en Purchase-to-Pay.

Externe accoutantskantoren ondersteunen wij om de stap naar data-driven assurance te maken. Naast opmaat trainingen en workshops en het delen van onze auditmethodologie helpen we auditteams met het bouwen van data-analyse scripts.

  • Wij delen concrete data-analyse en process mining toepassingen en kennis vanuit de praktijk
  • Samen de vertaalslag maken naar de Accountant3.0 aanpak door tools, trainingen, workshops en data-analyse support van onze experts
  • Brede ervaring met data-analyse en process mining in het assurance domein
  • We delen de valkuilen en geven helder aan wat wij wel en niet kunnen doen

HET TRAJECT:

INTAKE

Alvorens het traject van start gaat komen wij langs om elkaars verwachtingen en mindset te delen en om samen een realistische planning te maken.

LEREN DOOR DOEN

Met behulp van trainingen en workshops leren wij het team de software tools te gebruiken en nemen wij het team mee in de vertaalslag van controle ‘as is’ naar de controle 3.0 aanpak.

TRAINING ON THE JOB

Waar nodig zullen onze experts ondersteuning bieden bij problemen of vraagstukken die het team onderweg tegenkomt.

ZELF TOEPASSEN

Na het voorgaande traject heeft het team de skills en de mindset opgebouwd om uw (toekomstige) klanten de accountant3.0 aanpak te bieden.

VOORWAARDEN VOOR EEN SUCCESVOLLE SAMENWERKING

  • Het auditteam van de klant is leidend richting alle stakeholders.
  • Alle stakeholders zijn vanaf de start van het project betrokken en onderkennen de meerwaarde van de inzet data-analyse en process mining.
  • Er wordt gewerkt met een duidelijke taakverdeling, tijdsplanning en budget.
  • Data-analyse is een investering in de toekomst. Het is belangrijk dat alle stakeholders bereid zijn om verder te kijken dan één jaar.
  • Het auditteam is bereid de analyses te reviewen en zelf uit te voeren (Coney is altijd bereid te ondersteunen, maar de mindset is gericht op kennisdeling).

Meer weten over Audit Analytics Support?

DOWNLOAD GRATIS E-BOOK