Coney Logo

Free Business Analytics Inspiration Workshop

Leer in 2 uur nieuwe inzichten creëren, betere beslissingen nemen, heldere oorzaakanalyses opzetten.

Aantal dagen:

Tijd:

PE uren:

1
14:00 – 16:00 N.V.T

Aanbod:

Tarief:

Online

FREE

Waarom deze Inspiration workshop (2 uur)?

Nieuwe inzichten creëren, betere beslissingen nemen, heldere oorzaakanalyses opzetten. Wij herkennen deze doelstellingen. Als ondernemer, adviseur of controller heb je vaak veel datasets met relevante bedrijfsinformatie tot je beschikking. Deze datasets hebben de potentie om tot grote inzichten te kunnen leiden. Deze datasets zodanig bewerken en met elkaar verrijken, is echter vaak een behoorlijke uitdaging. Hier komt Alteryx om de hoek kijken.

Tijdens onze Inspiration Workshop laten we zien hoe je in Alteryx meerdere databronnen kan inlezen en kan bewerken, hoe eenvoudig het is om de gemaakte routine opnieuw te draaien en hoe door de wijze van opbouwen van een analyse in Alteryx meer inzicht krijgt in je analyse.

Op basis van het datamodel dat we hebben gemaakt in Alteryx een visueel aantrekkelijk en interactief dashboard maken? Doelstellingen omzetten in heldere visualisaties? Binnen een mum van tijd leer jij hoe dit kan in Tableau, zo krijg je bijvoorbeeld meer inzicht in de KPI’s die voor jou van belang zijn, specifiek gericht op jouw bedrijf en jouw wensen.

Verder zullen we laten zien hoe Python kan worden ingezet om nog dieper in de beschikbare data te duiken en patronen te ontdekken die je nieuwe inzichten geven in jouw onderneming en welke je kunnen helpen bij de besluitvorming.

Wat ga je onder andere leren?

Tijdens deze Do What We Do Training leer je onder andere:

Alteryx

 • Het maken van een dataflow;
 • Hoe de meest gebruikte functionaliteiten werken;
 • Het importeren, bewerken, verrijken en exporteren van data.

 

Tableau

 • b.v. het gebouwde datamodel een dashboard ontwikkelen;
 • Het toepassen van filters;
 • Het toepassen van actions binnen een dashboard m.b.v. highlighters.

 

Python

 • Welke mogelijkheden dit biedt voor jouw onderneming;
 • Hoe kan je patronen ontdekken in datamodellen.

Wat kun je verwachten?

  Tijdens deze 2 uur workshop wordt gewerkt met fictieve data die in elke onderneming kan voorkomen.

  De online workshop staat in het teken van hoe je, soms enorme, datasets zo goed mogelijk kunt bewerken om tot visueel aantrekkelijke dashboards te komen en welke inzichten en patronen er verborgen liggen in de data. Voorkennis is niet vereist. We zien graag dat je aan het einde van de sessie met inspiratie je laptop dicht slaat zodat je de volgende dag met jouw doelstellingen aan de slag kan. Coney kan je uiteraard ook helpen met het behalen van jouw Business Analytics doelstellingen.

  In het tweede deel van de training, hetgeen een 1:1 sessie is van maximaal 3 uur, dagen we je uit om met 1 van de 4 tools aan de slag te gaan (1. Data-Analyse; 2. Process Mining, 3. Data Visualisatie of 4. Python). Na de workshop in deel 1 van de training maak jij je keuze bekend en plannen wij samen een 1-op-1 online training in.

  Na de online Workshop volgt dus de praktische follow-up. We denken samen na over een opdracht geschikt voor de tool naar keuze welke passend is bij jouw dagelijkse werkzaamheden. We begeleiden je 1-op-1 in de uitwerking van een opdracht in maximaal 3 uur. Hiermee krijg je direct een beeld met wat de gekozen tool voor jou kan betekenen. Dit verhoogt de kans dat je met de opgedane kennis aan de gang gaat.

  Is voorkennis benodigd?

  Er is geen specifieke voorkennis benodigd om succesvol deel te nemen aan deze workshop.

  Direct inschrijven voor deze classroom workshop >

  Eerstvolgende classroom workshop:

  Datum Tijd Locatie


  Direct inschrijven voor deze classroom workshop >

  Op de hoogte blijven van Coney?

  AANMELDEN VOOR DE NIEUWSBRIEF


  \ \