Coney Logo

CONTINUOUS MONITORING

Voortdurende veranderingen in regelgevingen zoals de Corporate Governance Codes en SOX dwingen bedrijven om in volledige controle te zijn over hun risico’s, presaties en operaties. Niet voldoen aan deze voorschriften kan ernstige gevolgen hebben, variërend van hoge boetes tot ernstige schade aan bedrijfsimago.

Ondanks deze mogelijke gevolgen vertrouwen de meeste bedrijven nog steeds op handmatige checks om ‘in control’ te zijn over hun business. Toch zijn er steeds meer bedrijven die data-analyse inzetten om de volledige controle terug te krijgen.

Vista Point biedt onze klanten een data-driven continuous monitoring platform. Dit platform bestaat uit een verzameling van scripts, rapporten en dashboards die teams kunnen raadplegen om weer volledig in-control te zijn.

  • Krijg weer volledige controle over uw business met behulp van een continuous monitoring platform dat de risico’s, prestaties en de activiteiten van uw bedrijf in beeld brengt
  • Voorkom boetes en schade aan bedrijfsimago door te voldoen aan voortdurende veranderingen in regelgevingen zoals SOX
  • Stop met vertrouwen op handmatige controles en gebruik data-analyses om deze controles automatisch en betrouwbaar uit te voeren

HOE ONDERSTEUNEN WIJ ONZE KLANTEN?

Om te beginnen zullen wij bij elkaar komen om samen naar uw huidige control framework te kijken.

Vervolgens zullen wij een plan opstellen waarin de risico’s die kunnen worden gecontroleerd met behulp van data-driven controles zijn vastgelegd. Deze controles analyseren automatisch de data van uw ERP systeem andere relevante IT-bronnen. Wij werken samen met ACL Analytics, dat een ‘Continuous Control Platform’ heeft ontwikkeld.

Tot slot zullen wij onze ‘Vista Point’ mindset met u te delen door uw team te trainen in het gebruik van data-driven controle technologie. Nadat uw Continuous Control Platform up and running is zijn onze support medewerker beschikbaar om uw team te voorzien van de nodige ondersteuning en om uw control framework up-to-date te houden.

UITGELICHT: INTERN TESTEN VAN CONTROLES

Bij control frameworks komt vaak de verplichting tot het voldoen aan regelgeving. Dit moet gedaan worden door het demonstreren van de operationele effectiviteit van uw control framework.

Om er zeker van te zijn dat onze klanten succesvol voldoen aan deze regelgeving, zorgen wij er altijd voor dat de juiste mentaliteit wordt gedeeld met het interne controle team, het internal audit-team en/of stakeholders external audit door:

  • Assurance stakeholders te voorzien van een data-driven auditplan dat is afgestemd op het continuous control platform.
  • Stakeholders te trainen in het testen van de key controls (let op dat de aard van het testen van data-driven controles aanzienlijk verschilt met het testen van handmatige controles).

Classroom trainingen:
Trainingen met open aanmelding die worden verzorgd op onze trainingslocatie in Halfweg op vooraf vastgestelde data.

In-company trainingen:
Trainingen georganiseerd binnen een organisatie. Datum en locatie in onderling overleg.

close-link
close-link